Slow-Hand Netwerk

Reviews

Van: Clemens van der Klaauw
Verzonden: vrijdag 4 april 2014 14:23
Onderwerp: RE: voor de website

De samenwerking met Tekla Wiegers bevalt de Ondernemingsraad Zuidhorn goed. In overleg stellen we de inhoud van de training samen zodat altijd sprake is van maatwerk. Tekla Wiegers is flexibel wat betreft inhoud en vorm.De nazorg is in orde. We spreken samen een mooie locatie in de buurt af. Onze trainingen zijn daarom nuttig en aangenaam.

Groet, Clemens Financieel controller gemeente Zuidhorn


Gedurende ongeveer 10 jaar maakt Damen Shipyards Bergum gebruik van Slow-Hand opleidingsinstituut voor het scholen van de Ondernemingsraad. We kunnen dus stellen dat we veel ervaring hebben met Slow-Hand. De opleidingen kenmerken zich door veel kennis en vaardigheden van de opleidster Tekla Wiegers.

Tekla verdiept zich in de organisatie die achter de OR staat en kan zich daardoor een goed beeld vormen van de zaken waartegen een OR aan kan lopen. Tekla kenmerkt zich door een open overleg structuur. Tekla biedt de mogelijkheid om onderwerpen voor de te volgen cursus vooraf gezamenlijk te kiezen. Lesmateriaal wordt tijdig aangeleverd en is keurig verzorgd.

Op het gebied van Ondernemingsraden heeft Tekla veel kennis van zaken. Tijdens de cursus komt de ervarenheid van Tekla prima van pas om de gekozen onderwerpen uit te diepen en voor een ieder begrijpelijk neer te zetten.

Tussen de dagdelen van de cursus door mengt Tekla zich in de groep en toont haar brede belangstelling en warme persoonlijkheid. Kenmerkend voor haar cursussen is dat iedereen zich 'gehoord' voelt en met de opgedane kennis voortvarend aan de slag kan in de dagelijkse praktijk van een OR.

Ook de nacontrole van de opleidingen wordt gedegen opgepakt. Het altijd aan kunnen kloppen voor advies wanneer dat nodig is maakt dat het volgen van een OR-cursus bij Slow-Hand een aanwinst is voor een OR en de organisatie.

Wij bevelen Slow-Hand van harte bij u aan!
Secretaris Damen Shipyards Bergum


Slow-Hand Netwerk: waar trainen een beleving wordt

De trainingen van Slow-Hand Netwerk zijn verfrissend in hun opzet! Tussen 2007 en 2012 heb ik als voorzitter van een ondernemingsraad regelmatig trainingen mogen volgen bij Slow-Hand Netwerk. Tekla Wiegers wist met haar unieke benadering keer op keer te zorgen voor een trainingsprogramma dat volledig was toegespitst op de behoeften die in onze ondernemingsraad leefden. Naast de theorie over medezeggenschap werd er in elke training flink aandacht besteed aan de persoonlijke groei van de deelnemers, de groepsdynamiek en de sterke en minder sterke punten van de raad. Na elke training brandde het medezeggenschapsvuurtje weer wat hoger in ons, waren we weer wakker geschud en gingen we met nog meer gedrevenheid aan de slag. Ik heb in de jaren dat ik voorzitter was mijn teams enorm zien groeien en dat had voor een groot deel te maken met ons opleidingsprogramma.

Naast haar enorme kennis over medezeggenschap beschikt Tekla Wiegers over een unieke, warme persoonlijkheid waarmee ze er voor zorgt dat iedere cursist zich op haar/zijn gemak voelt. Naast serieus werken aan het naar een hoger plan tillen van een groep is er ook tijd voor een lach en gezelligheid. De wat pittigere stukken worden moeiteloos afgewisseld met leuke testjes, anekdotes, opdrachten die je even uit de cursusruimte laten en een stukje ontspanning.

Maar wat mij het meest is bijgebleven is Tekla haar betrokkenheid bij 'haar' ondernemingsraden, ze kende altijd alle leden bij naam en wist zich altijd hun achtergronden te herinneren. Haar betrokkenheid houdt niet op na de training. Ze was altijd bereid om ons met raad en daad bij te staan als zich zaken voordeden waar we net iets minder op voorbereid waren. Het woord mentor is wat mij betreft een betere aanduiding dan trainer. Slow-Hand Netwerk/Tekla Wiegers levert topkwaliteit waarvan de garantie niet bij de deur stopt! Helaas zitten mijn jaren als OR voorzitter erop, maar mocht ik ooit weer medezeggenschapstrainingen nodig hebben dan zal ik weer voor Slow-Hand Netwerk kiezen.

Susan Oudbier


Terug naar homepagina
home
persoon
werkwijze
verschil
voor wie
nieuws
contact